Riskplaza de online databank over voedselveiligheid van ingrediënten

Het opstellen van een Voedselveiligheidsplan

Voedingsmiddelenbedrijven zijn sinds 1995 verplicht om een voedselveiligheidsplan te hebben. Dit plan is gebaseerd op de Hazard Analysis and Critical Control Points oftewel HACCP. Naast de HACCP Hygienecode zijn de Nederlandse voedingveiligheids regels en wetgeving omtrent voedselveiligheid zijn vastgelegd in de Warenwet.

Onder de warenwet vallen naast voedsel ook de veiligheid van andere consumentenproducten zoals bijvoorbeeld elektronica en speelgoed. Naast het hebben van een voedselveiligheidsplan kunnen klanten van de voedingsmiddelenbedrijven eisen dat zei ook een voedselveiligheidssysteem hanteren. Voedselveiligheidssystemen zijn ontwikkeld om de voedselveiligheid van producten te kunnen waarborgen.
 

Welke voordelen biedt Riskplaza bij het opstellen van een voedselveiligheidssysteem

De Riskplaza Europe database helpt u bij het opzetten van een gecertificeerd kwaliteitssysteem. De Riskplaza Europe database kan ondersteuning bieden bij de volgende voedselveiligheidssystemen of standaarden: BRC, IFS, FSSC 22000. Gebruik maken van de Riskplaza Europe database biedt de volgende voordelen bij het opstellen van een voedselveiligheidssysteem:

 

- Betere borging voedselveiligheid ingredienten

- Inzicht in wettelijke normen

- Minder tijd kwijt met beantwoorden leveranciersbeoordelingen

- Verminderd toezicht NVWA grondstofgevaren



Neem nu contact met ons op of maak direct een account aan!

 

HACCP